Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Innovatie-adviseur digitalisering en eHealth VIGO

Digitalisering en eHealth in de zorg OchtendMensen

Digitalisering als belangrijk middel in de zorg

De VIGO Groep is een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, forensische zorg en ggz. Ze werkt in een groot gebied in Zuid-, Midden- en Oost-Nederland en bestaat uit drie dochterstichtingen: Vincent van Gogh (ggz), Pactum (jeugdzorg) en de Rooyse Wissel (forensische zorg). Met een duurzaam en integraal aanbod wil VIGO jongeren en volwassenen weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving bieden. Digitalisering ziet VIGO als een belangrijk middel om hieraan te voldoen.

Opschaling van eHealth richting blended care

Als innovatie-adviseur en projectleider is Chris van der Sluijs van OchtendMensen verantwoordelijk voor advisering en uitvoering van digitaliseringsprojecten. Hij is onder andere projectleider voor VIPP GGZ en projectleider voor een nieuw medicatiesdossier.

Bij VIPP, een landelijke programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, moet dossierinzage voor de cliënt mogelijk worden en is opschaling van eHealth wenselijk richting blended care. Blended care is een combinatie tussen traditionele hulpverlening (face-to-face) en online hulpverlening. Bij het medicatiedossier is Chris verantwoordelijk voor selectie en implementatie van dit dossier van techniek tot scholing en de livegang. Voor beide projecten is hij verantwoordelijk voor de beheersing, uitvoering en verantwoording richting de stuurgroep.

Wil je meer lezen over blended care? Vraag dan het verslag op van onze paneldiscussie hierover met professionals uit verschillende zorgsectoren: ggz, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en de vvt.

Meer over wat OchtendMensen doen binnen het thema Zorg & Gezondheid lees je op onze marktpagina.

Blended care in vier zorg­sectoren: tips en tricks

Paneldiscussie Blended care OchtendMensen

Op 20 januari 2022 heeft in het kader van de Slimme Zorg Estafette de paneldiscussie van OchtendMensen over blended care plaatsgevonden. Blended care is een combinatie tussen traditionele hulpverlening (face-to-face) en online hulpverlening.

Samen met Jantine Wilschut (VVT), Niels Bloembergen (jeugdzorg), Jan Jakob Leidekker (gehandicaptenzorg) en Paul Blok (GGZ) gingen Melodi Dekker, Bregje Titulaer en Chris van der Sluijs van OchtendMensen in gesprek over hun ervaringen met blended care. Zij hebben onder andere gesproken over elkaars ervaringen, succesverhalen, uitdagingen en toekomstvisie op het gebied van blended care. Daarnaast zijn er ook enkele prikkelende stellingen de revue gepasseerd.

Wat denk jij? Vindt in 2026 een kwart van het cliëntcontact digitaal plaats? En bepaalt de zorgverlener óf juist de cliënt het tempo voor het implementeren van blended care?

‘’Blended care is een landelijke transitie naar een nieuw normaal waar we van elkaar moeten leren, ongeacht de sector.‘’ 

Ontvang de inzichten uit onze paneldiscussie met professionals uit vier zorgsectoren

Ben je benieuwd hoe onze panelleden reageerden op onze stellingen over blended care? Schrijf je dan nu hieronder in voor het artikel over de inzichten uit de paneldiscussie. Je ontvangt het artikel in je mailbox tijdens de Slimme Zorg Estafette.

En kijk op onze themapagina Zorg & Gezondheid als je wilt weten wat OchtendMensen doen in deze markt.

Blended care

Blended care OchtendMensen TwynstraGudde

Van 27 januari tot en met 25 februari 2022 vindt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport de Slimme Zorg Estafette (SZE) plaats. Tijdens deze vier weken staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. De SZE is een kennismarathon waarin je wordt uitgedaagd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Wij als OchtendMensen gaan deze uitdaging graag aan en hebben daarom op 20 januari 2022 een paneldiscussie over blended care georganiseerd. 

Blended care: de combinatie van online en offline zorg

Tijdens onze paneldiscussie op 20 januari 2022 zijn wij in gesprek gegaan met professionals uit vier verschillende zorgsectoren – GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en de VVT – om meer te horen over hun ervaringen met blended care.

Ben jij benieuwd hoe deze vier zorgprofessionals blended care toepassen binnen hun eigen zorgsector? Tegen welke obstakels zij aanlopen? Hoe hun successen eruitzien? Wat hun visie voor de toekomst van blended care is?

Ontvang de inzichten uit onze paneldisscussie met professionals uit vier zorgsectoren

Schrijf je dan nu hieronder in voor het artikel over de inzichten uit de paneldiscussie. Je ontvangt deze dan direct in je mailbox.

 

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven